Unibet: Jag förväntade mig en hyllning på FIFA-kongressen

Den tidigare FIFA-presidenten, som firade sin 80-årsdag på torsdagen, hävdade också att han hade upptäckt vem hans riktiga vänner följde införandet av ett sexårigt förbud mot all fotbollsrelaterad aktivitet.

Blatter lyktes som president i världsfotbollens Unibet styrande organ av hans schweizare Gianni Infantino vid en extra kongress den 26 februari. I en intervju med den schweiziska tidningen Blick, avslöjade Blatter att han såg kongressen hemma på en iPad med sin dotter Corinne, sade: “Jag tror att jag skulle ha stört kongressen lite om jag hade varit där. Gianni Infantino och FIFA måste vrida grådighet till ett behov av spelets globala bra | Owen Gibson Läs mer

“Men jag hade förväntat mig att åtminstone Unibet spelbolagen med bäst oddsbonusar något om mitt arbete skulle ha sagts av kongressledaren i början eller slutet. “Inte ens en hejdå,” skrev en journalist lämpligt.Ja, två kandidater nämnde mig – en som drog sig tillbaka [Tokyo Sexwale] och en annan som hade få röster [Jérôme Champagne]. “Blatter, som valdes till FIFA-president vid fem tillfällen, appellerar till hans upphävande vid Domstolen för skiljeförfarande för sport och sade att han förväntade sig ett resultat i slutet av april. Frågad om hans avsked från Fifa, sa han: “Jag behöver inte ha en stor finish. Min enda önskan – om min verksamhet är klar att jag är erkänd vid nästa kongress eller den efter det eller kongressen om 20 år. Hur jag går ner i historien måste tiden bestämma. “Blatter avslöjade Unibet att han hade få vänner kvar efter hans fall från nåd. Han sa: “Jag ska ge dig ett exempel – en vän bjöd mig att äta tre gånger. Tre gånger avbröts han i sista minuten. Det talar volymer.Eller med andra kände jag över telefon att de svarade avvisande.Men det fanns också gester som har gjort mig väldigt glad. “Blatter sa att han hade kontaktats av” mer än 100 anställda i FIFA “, medan han efter sin upphävande fick 220 personliga brev, varav 218 var positiv “. På hans efterföljare Infantino sa Blatter att paret aldrig hade” nära kontrakt “, men skulle” krama varmt “när de träffades.

Paret kommer bara från städerna Sex miles apart och Blatter tillade: “Hans uppgift är svårt, men han kan behärska det.” Men den tidigare presidenten Unibet sade att han inte stöder Infantinos planer för en världscup i 40-talet och säger: “The Blatter sade att “många” av FIFA medlemsföreningar hade kontakt med honom om kongressen, men att han “var trogen mot den schweiziska nationella principen [neutralitet]”

Blatter behöll sin betalning på 2m schweiziska franc (£ 1,3m) till den suspenderade UEFA-presidenten Michel Platini, där båda männen blivit förbjudna, var lagliga. Statens justitieministerium, liksom de schweiziska myndigheterna, undersöker FIFA-korruptionen och Blatter erkände att han skulle “bli utfrågad omedelbart” om han reste till USA.På onsdag greps handlingar under en sökning av det franska fotbollsförbundets huvudkontor som en del av den Unibet schweiziska utredningen till Blatter. “Men de kan också ifrågasätta mig här, som de hittills aldrig har gjort”, sa han .

Han tillade: “Under alla omständigheter är resan långt ner på listan. Som president i Fifa besökte jag 200 länder, hela tiden gör Sudoku och korsord i flygplan, läser detektivhistorier – jag har nu verkligen haft tillräckligt. Nomaden är Unibet avgjort. ”

more info