Uusi jään kuningas ei ohjaa quad-hyppää

GÖTEBORG, BRATISLAVA. Kun ranskalainen Brian Joubert kosketti, hän kyykistyi jäällä ja suuteli häntä. Hän oli varma, että hän puolusti maailman primatiota. Väärässä. Hän voitti sen, joka tuli hänen jälkeensä Göteborgin Krasokorčuliarski-mestaruuden lopussa: kanadalainen Jeffrey Buttle.

He molemmat pudistivat päätään. Vaikka 25-vuotias kanadalainen, koska hän ei pystynyt uskomaan täyttäneen unelmansa, kaksi vuotta nuorempi ranskalainen oli vakuuttunut kirouksesta.

Joubert on kaapattu tuomareilta lyhyen ohjelman jälkeen. He päättelivät, että hänen musiikkinsa (Damianin All for You) sisälsivät lauluja. “En tiedä: olen ollut koko kaudella, myös Euroopan mestaruuskilpailuissa, ja tänään sanon, että se ei noudata sääntöjä”, Le Parisien lainasi hänelle. Päivä myöhemmin se oli punaisena kuin peonia ja yhtä säälittävää kuin pippuri.Kun rullattu pois jalusta kolmannen hopeamitalin uran haastattelussa televisiokanava France 2 sanoi, “kumarruin ennen kuin joku, joka ei puhu nelinkertainen hypätä eikä yritä vaikeita asioita. Olen rehellinen, se on minun sarjani. “

Suosikkeihisi tarjottiin otsikko lauantaina. Ennen ilmaisia ​​kilpailuja ensimmäisen ja kuudennen välinen ero oli vain 4.35 b.

Ensimmäinen kirjoitti Euroopan mestari Tomas Verner. Bohemia hyppäsi neliportaisiin, mutta toisessa hän tasoitti, ja sitten hän kasvoi: hän onnistui vain akselilla ja flipalla.Hänellä oli pienimmät tekniset merkit 24 finalistista ja neljännestä paikasta hän putosi 15: een! “En voinut tehdä sitä psyykkisesti, se kärsii”, hän myönsi.

Japanin Daisuke Takahaši, joka sai eniten pisteitä neljällä mantereella kisat valtti ilmiömäinen Plushenko (264,41) myös väheni luoja tulup toisen kolminkertainen axel pelastettiin käsissä. Štefan Stéphan Lambiel ei ollut vain triple axel, hänen mustaa merta, mutta ei kumpaakaan kahdesta tulipanista, rittberger tai flip. Kuten-siis, neljäsjalkaisella kaksinojalla, amerikkalainen Johnny Weir matkusti.

Kaksi vasemmalle: kuudennen Joubertin lyhyen ohjelman ja ensimmäisen Buttlein jälkeen. Molemmat nousivat turvallisuuteen ja molemmat ajoivat ulos.

Ranskalainen hyppäsi yhden jalkaisen hyppyn ja seitsemän kolminkertaista.Kanadalainen “vain” kahdeksan kolminkertainen. Neljäs mies ei hyppää hänen elämäänsä. Silti hän on saanut yli kymmenen pistettä teknisestä arvostaan. Tämä johtuu siitä, että hänellä oli kolme yhdistelmää, joilla oli vähintään yksi kolminkertainen hyppy, kun taas ranskalainen vain yksi.

“Olen pettynyt”, Joubert sanoi lehdistötilaisuudessa. “Jeffrey oli täydellinen ohjelma, mutta ilman nelinkertaistumista. Nelinkertaiset hyppyt tulisi palkita paremmin. Mutta Buttle ei voi tässä asiassa olla päätöksentekojärjestelmä. “

Viime aikoina Rusk Pleschenko arvosteli häntä myös Bratislavassa. “Toivoimme enemmän kuin kaksi hyppää. Tämän päivän nimi on vain kolminkertainen yhdistelmä “, hän sanoi katsomalla. Hän väitti. i.maanmiehensä Voronov, joka hyppäsi lauantaina kauneimmista nelipyöräilyhyppyistä ja niin suuresta kolmoisakselista, että hän ei olisi yllättynyt, jos hän oli edes maailman ensimmäinen, joka hoitaa jopa neljäs.

Mutta uusi Buttle-mestari on vakuuttunut hänen totuudestaan. “Taitoluistelu, se on kaikki, ei vain hyppää”, sanoo Toronto Star. “Kurt Browning ja Brian Orser innoittivat minut alkamaan taitoluistelusta. Muistan heidän ohjelmansa, mutta ei yksittäisiä elementtejä. Olen ylpeä itsestäni ja voitoksestani. “

Buttle on kuudes kanadalainen maailmanmestari, ensimmäinen 11 vuoden kuluttua (Lausanne 1997 voitti Elvis Stojko).Lähimmän talviolympialaisten isäntämaa on matkalla: maailmanmestaruuskilpailu on ainoa, joka voittaa kolme mitalia, jotka ovat epäonnistuneet 20 vuotta.

Slovakian mestari Igor Macypura kunnostettiin epäonnistumisesta tammikuun EM-kisoissa (33.). Hän toisti 21. sijan Welshin MM-kisoissa Tokiossa. Jos he arvioivat sen kahden kolmasosan vapaan ratsastuksen jälkeen, se olisi huomattavasti korkeampi. Hän hyppäsi kirves- ja tulppaani-flipa-kolminkertaisen yhdistelmän toisen akselin, rittbergran ja kolmoisen pelastuksen kolminkertaisen yhdistelmän avulla kaksinkertaisella tulupilla ja rittbergilla. Sitten?Näytti siltä, ​​että hänen voimansa oli tullut hänen luokseen. “Luulen”, myönsi Eva Krizkova, sen ulkoinen Bratislava-valmentaja. “Kuitenkin, millä edellytyksillä hän asuu ja valmentaa Amerikassa, hän on ottanut maksimaalisen määrän lyhyessä ohjelmassa ja ilmaisessa ohjelmassa.”

Igor tajusi tämän olevan iloinen. “Hän on parantanut pirouettejaan”, kertoo valmentaja. “Ajaminen ikään kuin vauhti olisi puutteellinen, mutta Igor on tyyppi, johon hitaammat hyppyhypyt sopivat. Se on suuria varastoja, mutta piilottaa koulutukseen, jotka eivät tällä hetkellä tiedä paljon vaikutusvaltaa. “(Mo)

Slovakian Igor Macypura päättynyt numerossa 21 MS. PHOTO – REUTERS