Rio 2016: Kim Brennan nousee yli uppoavan tunteen saadakseen kultaisen hetken

Urheilijoiden huolellisin ja ahkera, jopa Brennan ei ollut odottanut Lagoa-stadionin ristisiltoja ja luonnonvaraista leikkausta. Valkeat aallot vajoutuivat veneeseen, joka nopeasti täyttyi vedellä. Eräässä vaiheessa hän pudotti neljänneksi koko paikan, mutta nousi kolmanneksi kolmannen tuntemattoman Meksikon ja Zimbabwen takana. “Un-rowable”, hän myöhemmin merkitsi kurssi. Australian Kim Brennan voittaa kultaa soutuessa, kun Meares tekee keirinin pronssi Lue lisää

“Yksi ominaisuuksista, joita roudat jakavat, on itsepäinen päättäväisyys jatkaa”, Brennan kertoi Guardian Australia: n johdolle Pelit. “Meillä on urheilua, jossa loukkaantuu ja sairastut, ja kehosi on jatkuvasti reunalla. Se on urheilua, jossa niin paljon voi mennä pieleen.Ja ne, jotka päätyvät hyvin, ovat niitä, jotka voivat nousta, kun asiat menevät kauheasti vääriksi. “Soutu 2 000 m vaatii täydellisempiä taitoja – voimaa, kestävyyttä, teknistä tarkkuutta ja ydintä, alavartaloa ja ylävartalon voimaa – kuin lähes kaikki muut olympiakisat. Koska se ei ole vaikutusta, vaeltajat voivat hämmästyttää työmäärät ja koko lennon aikana Brennan kouluttaa jopa kahdeksan tuntia päivässä – jäädyttämällä Canberra-järvellä, kuntosalilla, altaalla, pyörällä ja pilates-studiossa. Sunnuntai oli hänen vapaapäivä, johon hän vietti työskentelemään asianajajana.

Jos olet joskus seurannut viihdyttävää olympiakisojen loppupäässä tai edes muutamia huonoja märkäpäitä ergometrissä paikallisessa kuntosalissa , urheilu tuntuu epätavallisen työlästä. Se on äärimmäinen fyysinen valheilmaisin.Useimmat kultamitalit kamppailevat nostamaan käsivartensa juhlaan. “Se on vähän hullua tietyillä tavoilla”, hän sanoo. “Jokaisessa soutukilpailussa, 250m: n jälkeen, voitte aivan lopettaa siellä. Sinä olet kahdeksas, ja sinusta tuntuu, että et voi jatkaa. Jotkut nauttivat siitä tunne, jotkut taistelevat sen kanssa. Mutta se ei todellakaan ole “tuskaa”. Se on itse asiassa voimakas epämiellyttävä mielesi ja kehonne sanoen “En halua tehdä tätä”. Silmäsi eivät sinua. Et voi enää nähdä mitään. Se on harmaa, musta, se on pilkullinen. Kehosi ei tee sitä mitä sanot sen tekemään. Se on todella sulkemassa. “

Hänen on ollut epätyypillinen ja satunnaisesti kivinen polku olympiakultaa.Toisin kuin useimmat poromieliset, jotka oppivat yksityisessä koulujärjestelmässä, Brennan kompastui urheiluun 20-vuotiaana ajautuneeksi ex-juoksijaksi. Kuten niin monet tulokkaat, hän sattui säännöllisesti Melbournen heikossa Yarra-joessa. Hän vastasi Crawford-raportin karkeista syistä ja byrokraattisesta Gordian-solmusta, jota hän seurasi, kun hän ja monet muut eliitistiset urheilijat kamppaili elantonsa puolesta. Yksittäisen leikkikoulutuksen tuloksena hän joutui nopeasti hallitsemaan uutta kuria. Lontoossa hän ajatteli veneensä menemistä aloituslinjalle. Neljä vuotta aiemmin hän oli menettänyt mitaleja naisten parissa ja piti lyhyesti sen pakkaamista, siirtymässä takaisin Melbourneen ja jatkamaan urallaan lakia.

“Olin melko tuhoutunut”, hän sanoo. “Ja silloin se oli myös melko hämmentävä.Minulla ei ollut kokemusta, jotta se voitaisiin liittää kontekstiin ja ymmärtää, mikä oli mennyt väärin. Olin koulutettu niin kovaa kuin voisin mahdollisesti kouluttaa, olin tehnyt kaiken, mitä minulta kysyttiin. Enkä voinut ymmärtää, miksi tämä johti niin huonoon suorituskykyyn. Ajattelet, “voinko kaikki pystyä?” Facebook Twitter Pinterest Kim Brennan esittää kultamitalinsa voittaneen yhden rumpukilpailun Rioon. Valokuva: Lukas Coch / EPA

Rio, jos olosuhteet heikkenivät ja neljäsfinaali oli peruttu, olisivat olleet verhot. Mutta hänen 31. syntymäpäivänään, rauhallisissa vesissä, hän aivotasi heitä. Nopeasti eteenpäin lauantaihin ja hän istui aloituslinjalla, miettien Kristuksen Lunastajaa.Se oli kaukana Canberran järven Burley Griffinin jäistä värähtelevistä pontoteista, missä hän tekee suurimman osan koulutuksestaan.

“Kaikissa suurissa tapahtumissa hermostunut”, hän sanoo. “Mutta olen oppinut omaksumaan ilon siitä – tuoksusta vatsaan solmuina. Ja minulla on aina tämä rauhallinen hetki, missä ajattelen: “No, olen tehnyt niin paljon kuin voin tehdä, olen koulutettu niin kovaa kuin voin kouluttaa, voin vain tehdä seuraavan aivohalvauksen paremmin kuin yksi ennen.

“Kun kilpailen hyvin, on lähes tyhjyyttä. Ei häiriötekijöitä, ei pelkoja, vain uskoa koulutukseen ja kehoon. Se on minun aika. “Ja olympiakisojen loppu oli hänen aikansa. Hänen tärkein kilpailijansa, Uuden-Seelannin Emma Twigg, ei ollut koskaan todella tekijä. Muutaman sadan metrin jälkeen Brennanillä oli veneen pituus lähimmässä kilpailijaansa.Kilpailussa, jota hän kuvaa “hämärtymisenä”, hän voitti mukavasti. Monin tavoin hänen kultamitalinsa voitettiin aiemmin viikolla, kun hän pysyi viileänä ja vältti kaatumisen. Sen jälkeen hän kiitti heti kaikkia ihmisiä, jotka auttoivat häntä aloituslinjaan. Hän erotti miehensä, Scott Brennanin, viimeisen Australian voittaakseen olympiahevonen kultamitalin. Hän on omistanut voiton entiselle joukkuetoverilleen Sarah Taitille, joka kuoli tänä vuonna kohdunkaulasyövistä. Hän mainitsi, kuinka olympialaisten elämä on todella itsekäs, ja kumppanit, perheet, sosiaaliset elämät ja ura pitäytyvät.Hän viittasi, että tämä olisi täydellinen tapa päästää ulos, saavuttanut sen, mitä hän on haaveillut, koska seitsemänvuotiaana hän katsoi paralympiakoulun nuolen avautuvan nuolen kalkkiin Barcelonassa.

“Tässä on yleinen käsitys siitä, että on hyvä ylimmän tason urheilussa, sinun on oltava täysin tosissaan”, Brennan sanoo. “Meillä on tämä käsitys siitä, että elämme tätä ylellistä elämäntapaa, joka irrottaa veronmaksajilta. En ansaitse rahaa urheilijana, mutta minulla on ylellisyyttä yhdistää urheilu, jota rakastan uraan. Mutta ajatus siitä, että jos voitat olympiakultamitalin, jonka voit rullata rahaa, ei voi olla pidemmälle kuin totuus.Minulla ei ole minkäänlaista kiinnostusta ottaa kasvoni linja-autojen puolelta, laittamalla nimeni sellaiseen yritykseen, johon en usko. “

Binnanin voitolla oli olympiakysymykset, joissa oli kyynisyys täydellinen tonic. Vaara siitä, että kuulet kaksitoista, on vaikea ajatella ketään, joka paremmin ilmentää, mitä olympialaiset oikeastaan ​​olisivat. On vaikea ajatella urheilijaa, joka on koulutettu kovemmin ja jolla on selkeämpi pää. On vaikea ajatella ketään, joka ansaitsee tämän kultamitalin enemmän.