MS 1978: Unelmakilpailu, mutta kultainen hattrick voitti tuntemattoman tavoitteen

Maajoukkueen kotimaan mestaruuden ajaa kuin kellokoneisto, ja hallitsi sekä kahden edellisen mestaruutta, ratsian kultainen hattutempun. Vladimir Martinsin “epäonnistumisesta” Vladimir Martinsin ilmeisesti hyväksymättömän tavoitteen viime ottelussa Neuvostoliitosta vastaan. “Golden temppu teimme, mutta saimme hopeaa,” on vielä vuosien selkeiden Pavel Richter, jääkiekko tuntija alokas joukkue.

Golden menestys 1972 muistetaan viisi pelaajaa – Ivan Hlinka, Vladimir Martinec, Ulrich Machač Jiří kupla ja maalivahti George “fakir” Holeček, joka oli valmentajat ja vanhemmat Gut paljon suostutella tekemään taistelua viimeisen kerran jersey maajoukkueen varten kultamitalin.Hän lopulta tuli maailmanmestaruuden paras maalivahti viidennen kerran.

Ryhmä voitti viime vuoden kahden voiton menettämättä pisteitä. Itä- ja Länsi-Saksalaiset ottelivat kahdeksan maalia (8: 0 ja 8: 2), ruotsalaiset hakkasivat 3: 2, 6: 4 ja amerikka 8: 3. Kanadaa vastaan ​​maajoukkue loi 5-0. “Mikään joukkue maailmassa ei vastusta tällaista suorituskykyä.Holeček ehkä jopa ei maali “säveltänyt Czechoslovaks kohteliaisuus presidentti NHL John Ziegler, ottelun katselivat seisoo Holešovice liikuntahalli.

kahdeksanhenkistä eliittiin merkitty suurin uhka kotimaisille jääkiekkoilijoille Neuvostoliiton penkillä esitteli ensimmäisenä “rauta ja kulta” valmentaja Viktor Tichonov. “Saavutetut saavutukset motivoivat myös valmentajia ja pelaajia. Jos haluat Sborno kilpailla, oli hyväksyttävä korkeimman intensiteetin koulutusta “, sanoi presidentti CIHA Tomáš Král, kun viime syksynä legendaarinen valmentaja kuoli.

Ensimmäinen kohtaaminen Neuvostoliiton maajoukkueen onnistui suhteessa 6: 4, sekä vielä tukematon korkeakoulu lähetti Franz Cernik polviin.Täysin pistein kehittyneen Czechoslovaks seuraavaan vaiheeseen, jossa aika tapasi kolme parasta joukkuetta – Ruotsi (6: 1), Kanada (3: 2) ja Neuvostoliiton.

haluttuun kolmanteen maailmanmestaruuden takana riitti, ettei se voinut pelata Neuvostoliiton kanssa useampaan kuin yhteen tavoitteeseen. Muussa tapauksessa Tikhonin esimiehet voittaisivat Tšekkoslovakian pelaajia paremmin.

“Balderis, pirullisen nopea Latvian palvelut Sborno saa pyyhkäisyllä punainen viiva, venytetty välillä beky 0: 1”, sanoo Miloslav Jenšík alkaa Tšekkoslovakian pettymys teokseni Yhdeksän jääkiekkoa pysähtyy.

Ottelun ratkaiseva hetki tuli toisen kolmanneksen viime hetkellä.

Vladimír Martinec tarttui vastustajan lähtöpisteeseen ja ryntäsi Tretyakiin.Viime hetkellä se heikentää puolustaja Vasilijevs niin Tsekin hyökkääjä ja päättyy Treťjakem tavoite. Mutta näyttää siltä, ​​ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan! Se ilmaisee myös ylituomarin Pierce, mutta Venäjän maalivahti on vihainen.

Kun keskustelun kanssa Maalin tuomari, joka ei ole varma portin Pierce muutti aiemman päätöksensä ja ei tunnista maaliin. “Leipä (Jiri Novak, Ed. Toim.), Joka ajoi noin neljän metrin päässä paikasta minun syksyllä, kun peli hän vannoi, että hän näki kiekko maalilinjan takana,” muistuttaa tilannetta vuosien jälkeen Martinec.

Mitä hyötyä , kolmannen kolmanneksen maajoukkue menettää 0: 3 ja jakaa sen kahteen tavoitteeseen. Ivan Hlinka onnistui pienentämään tasolle 1: 3, mutta jääkiekkoilijoille ei riitä.Neuvostoliitto on taulukossa, vaikka kuten Tšekkoslovakia 18 pistettä, mutta otsikko vastustaja valitsee paremmin pisteet.

Hopeaa kotiin World Cup 1979 on menestys. Mutta ei Martincův “tavoite negól” maksa? “Jos se olisi video, joten olemme maailmanmestareita uudelleen”, Richter epäilee.