Liverpool vastaan ​​Manchester United: kun kotimaiset kilpailijat törmäävät Eurooppaan

Viimeiset 38 pistettä Bragaa vastaan ​​Portugalin Primeira Liga, Porto oli ylivoimainen suosikki voittaa kilpailijoitaan tässä finaalissa Dublinissa. Heidät on velvoitettu hölynpölyltä, ja Radamel Falcaon loistava pehmustettu otsikko takaa sen, että André Villas-Boas, sitten 33, on nuorin johtaja voittaakseen eurooppalaisen osuuden. Neljä päivää myöhemmin he voittivat portugalilaisen cupin finaalin, joka sai kotimaisen diskantin ja kehotti Roman Abramovichia palkkaamaan Villas-Boasin menestymään Carlo Ancelottin Chelseassa.

Mikä oli melko tarpeeton pyrkimys välttää mahdolliset epämiellyttävyydet kaksi kannattajaa, kahden pohjois-portugalilaisen klubin fanit ajettiin Dublinin lentoasemalta erillisinä tuuletinalueina, joita he eivät voineet tyhjentää tarpeeksi nopeasti, kun havaitsivat, että kukaan ei ollut myytävä alkoholijuomaa rajoissaan.Sen sijaan useimmat tapasivat Dublinin temppeliparin baarimestarina, jossa ilmapiiri oli äärimmäisen ystävällinen kahden klubin kannattajien välillä, joilla ei ole erityistä kirvesmiehenä jauhamista keskenään huolimatta siitä, että ne ovat vain 48 kilometrin päässä. “Olemme kaikki ystäviä, Braga ja Porto”, yksi vieraileva fani kertoi Irish Timesille. “Kiitos Jumalasta, se ei ole Benfica. Emme pidä Benficaa. “Liverpool vs. Manchester United: syvästi juurtunut, tribalistinen rivalry, joka lopulta asetettiin Eurooppaan | Daniel Taylor Lue lisää

Kun Benfica oli nähnyt semifinaalissa, Braga löysi Portoa kotimaisen kilpailijansa liian pitkälle ja joutui ehkä omaan varovaisuuteensa raaputuspelissä. “Olen erittäin ylpeä, olen elänyt ainutlaatuisia hetkiä täällä”, sanoi heidän johtaja Domingos Paciência. “Nämä pelaajat tekivät myös – se on kaunis tarina. May Braga jatkaa kasvuaan.Olemme arvokasta portugalilaista jalkapalloa. “Internazionale v Milan

Kun riitautettiin suhteellisen rauhallinen Derby della Madonnina, josta Milan voitti voiton ja voitti Mestarien liigan viimeisen kahden vuoden aikana, San Siro sijoittui jälleen neljänneksen loppupäähän huhtikuussa 2005. Jaap Stamin ja Andriy Shevchenkon päämäärät olivat varmistaneet Milanon ensimmäisen jalankulun voiton, ja he saivat lisää jalansijaa neljän viimeisen päivän aikana, kun Shevchenko löi taas 30 minuuttia Toinen lohko. Inter ajatteli, että he olivat vedonneet takaisin Esteban Cambiasson kautta 70. minuuttiin, vain siksi, että hänen teloituksensa hylkäsi Saksan erotuomari Markus Merk.Epäröimättä vähäisimpänä, Interin fanit satoivat pulloja, soihdutuksia ja erilaisia ​​ohjuksia, mukaanlukien sateenvarjon Milanon rangaistusalueelle, jossa yksi ilotulitusvoimista osui Brasilian maalivahti Didaan.

pelaajan turvallisuuden varmasti kaukana, Merk pysäytti pelin ja tilasi pelaajat takaisin pukuhuoneisiin, kun taas palomiehiä kutsuttiin lopettamaan improvisoitu pyrotekniikka ja tyhjentämään Milanon rangaistusalue. Myös heidät karsittiin. Merk aloitti uudelleen kymmenen minuutin tauon jälkeen, mutta tajusi sen kaiken riittämättömyyden minuutin sisällä ja hylkäsi ottelun.Milan sai 3-0 voiton ja jatkoi sitten semifinaaliin 5-0 kokoonpanolla, kun taas Interille tilattiin seuraavien neljän eurooppalaisen pelin pelaaminen suljettujen ovien takana. “Endless shame”, suru La Gazzetta dello Sport. “Se oli häpeällinen episodi muuten siviilikaupungille kuten Milanolle. Tämä ei ole jalkapallo, jota emme halua, tämä ei ole näyttely, jota haluamme seurata. Peli on nyt vain toissijainen asia. “Facebook Twitter Pinterest Fanit suihkuttavat San Siro -pilkkua.Pohjois-Saksan kilpailijat Hampuri ja Werder Bremen kiistivät viimeisen Uefa Cupin puolipäisessä finaalissa ennen kuin Euroopan toisen tason kilpailu oli uudelleenkirjautumassa. Ukrainan jalkapalloilun voimat, jotka Dynamo Kyiv ja Shakhtar Donetsk menivät toiseen toisiinsa. Palkinto olisi tuskin ollut suurempi: kunnia olla maan ensimmäinen edustaja Euroopan lopullisessa versiossa Neuvostoliiton muodollisesta purkamisesta joulukuussa 1991.

Dynamo, perinteisesti Ukrainan kommunistisen puolueen klubi, olivat aina olleet hallitsevia, mutta eivät enää nauttineet valtion rahoituksesta ja olivat kateellisia ranskalaisen Donbassin alueen kaivostyöntekijöistä, jotka nauttivat Rinat Akhmetovin runsaasta suojelusta.Hän oli aiemmin listattu Euroopan rikkaimpana mieheksi ja oli ollut Shakhtarin presidentti vuodesta 1996, jolloin hänen edeltäjänsä oli murhattu.

1-1 tasapeli antoi Shakhtarille reunan Dynamo Lobanovskyi Stadium , etu, joka peruuntui murskassa RSK Olimpiyskyi -laukussa (400 miljoonaa dollaria Donbass Arena avattaisiin myöhemmin myöhemmin), jossa Jádson avasi kotijoukkueelle pisteytyksen vain Ismael Bangouran pariteetin palauttamiseksi. Kun peli jatkoi ylimääräistä aikaa, Ilsinho, toinen Shakhtarin viidestä brasiliasta, voitti sen joukkueelleen, joka voitti Werderin Istanbulin loppuessa.

“Tänään saavutimme jotain hienoa”, sanoi Shakhtarin valmentaja Mircea Lucescu. “Olemme nyt osa Euroopan jalkapallon historiaa. Se, että me pelaamme Istanbulissa, tarkoittaa niin paljon meille.Se oli kova peli, sillä Dynamo oli parhaimmillaan. Tulos on vain ansaittu. Fanit kohdeltiin sekä näyttelyyn että taisteluun. “Lucescu: n vastakohta Yuri Semin oli ymmärrettävästi vähemmän mielenkiintoista. “Jokainen, joka oli kentällä tällä hetkellä, on jotain häpäisty itsensä,” hän sanoi. “He valmistautuvat hyvin ja näyttivät hyvältä fyysisesti, mutta meidän on myös muistettava, että Shakhtar on erittäin vahva puoli.” Wolverhampton Wanderers v. Tottenham Hotspur

Uefa oli todennäköisesti harvemmin kuin innostunut nähdessään ensimmäisen finaalinsa toisen tason kilpailua, jota kahden saman maan joukkueet kiistelivät ja totuus kerrotaan, että ne, jotka soittivat siinä, olivat myös selkeästi aliarvioitu. Pelasi yli kaksi jalkaa, ensimmäinen voitti 2-1 Molineux Spurs, joka sitten varmistettu pokaalin 1-1 tasapeliä White Hart Lane.Huolimatta heidän voitostaan, johtaja Bill Nicholson katsoi heidän suorituksensa niin heikkoa, että hän meni Wolves-pukuhuoneeseen jälkikäteen ja kertoi menestyneille pelaajille, että parempi joukkue oli menettänyt.

ei ollut erityisen innoissaan siitä, että hän oli päässyt eksoottiseen uuteen eurooppalaiseen finaaliin vain vastaamaan toista englantilaista joukkuetta vastaan. Tottenhamin pelaajien vaimot olivat erityisen järkyttyneitä ja hyvää syytä, kuten Spursin hyökkääjä Martin Chivers selittää myöhemmin. “Se oli kummallista vaimoillemme, koska heille lupasivat kaiken maksetun matkan pääsyn lopulliseen, jos pääsimme siihen”, hän selitti. “Joten he alkoivat unelmoida Madridista, Pariisista ja Roomista. ja mihin olemme päätyneet?He eivät olleet ihastuneita menemään Wolverhamptoniin, ei. “

Innokkaasti, ensimmäisellä osuudella tuomittiin melko kuuluisa virkamies, joka oli erittäin suosittu Englannin jalkapallopeleissä. Noin alle kuusi vuotta aiemmin Wembleyn johdolla Tofiq Bahramov oli ollut keskeisessä asemassa palkitessaan kiistanalainen Geoff Hurstin tavoite Saksaa vastaan ​​1966 MM-finaalissa. Facebook Twitter Pinterest Tottenhamin “Aspurnaut” maskotti ennen vuoden 1972 Uefa Cupin loppuottelua White Hart Laneen. Valokuva: Colorsport / REXReal Madrid vastaan ​​Atlético Madrid

Atléticon johtaja Diego Simeone kiihotteli ja panosti kentällä vastaamaan hollantilaisen tuomarin Bjorn Kuipersin kanssa, kun hän pyysi selitystä viidelle ylimääräiselle virkamiehelle pelataan.Gareth Bale’n, Marcelon ja Cristiano Ronaldon myöhempiä tavoitteita ei juuri saanut rauhoittaa mielialaansa, ja hän lähti jälleen kentälle Madridin keskuspuoleen Raphaël Varaneen, joka potkaisi palloa hänen suunnassaan ja juhlasi viimeisen maalin lähellä Atlético -penkkiä.

“Hän on hieno pelaaja, ja hänellä on hieno elämä edessään”, Simeone kertoi jälkikäteen selityksenä hänen mahtavasta sulamisestansa. “Mutta se oli vain ruma. 4-1: ssä ei ollut tarpeetonta luoda sitä. “Simeone myönsi, että” se oli ihana asia, jota meillä oli omaksumme “, vaikka tapa, jolla se otettiin pois, olisi tuskin ollut brutalaisempi.