Kaksi kolumnisti lähtee Glasgow’sin Heraldista Rangersin riveissä

Graham Spiers, palkittu urheilun kirjailija, lähti jonkun Herald-sarakkeen yli.

Ja Spiersin Twitterissä tukenut Angela Haggerty vapautettiin hänen Sunday Herald -pilonnistaan .

Heraldin päätoimittaja Magnus Llewellin sanotaan olevan kääntynyt tapahtumien kääntymiseen, mitä kollega kutsui “myrkylliseksi tunnelmaksi”.

Saga alkoi 28. joulukuuta, kun Spiers kirjoitti sarakkeen otsikoidun “Rangers on pidättäydyttävä edistymisestä vastustamalla vanhojen kappaleiden paluuta” (nyt otettu alas paperin kotisivuilta).

Hän alkoi ylistää Rangersia “tekemään huomattavia askeleita hävittämään kiihkoilua klubin ympärillä “, kun” kopioituneet kappaleet “on” asetettu takapoltimeen “. Hän huomautti, että yksi ainoa katolinen katolinen hymni The Billy Boys oli” otettu käyttöön mute. “Mutta siellä oli” satunnaisia ​​julkisia erupteja siitä “ja yksi tapahtui aikana Rangers-Hibernian ottelu Nyrkkeily Day.

Spires, neljän ajan wi nner of Scotlandin urheilun toimittaja vuoden palkinto, sitten väittivät Rangers hallituksen jäsen.

Tämä sai laillisen valituksen Rangersin heraldille, joka huipentui anteeksipyyntöön, jonka Herald julkaisi Keskiviikkona (27. tammikuuta):

“Viime kerrassa heraldscotland, Graham Spiers sanoi un-nimeltään Rangers johtaja oli ylistänyt laulun Billy Boys. Rangers-johtajien halukkuus loukata hyökkäävää käyttäytymistä ja Herald ja Graham Spiers hyväksyvät tämän olevan epätarkka.

Hyväksymme, että jokainen Rangersin hallituksen jäsen on täysin sitoutunut torjumaan kiihkoilua ja loukkaavaa laulamista missä tahansa Skotlannin

Pahoittelemme Rangersin hallituksen jäsenille mahdollisesti aiheuttamia hämmennyksiä. “

Spires lyö takaisin joka julkaistiin myös internetissä keskiviikkona, jossa hän kertoi “painavasta” paineesta Heraldille.

Hän kirjoitti: “Kun etsin monia tapoja päästä sopimukseen klubin kanssa, sanomalehti lopulta kielsi pyyntöni pidättäytyä kaikista selvennyksistä / anteeksipyynnöistä, kunnes oma asema oli selvempi.”

Hän jatkoi sanoessaan Magnus Llewellinille, “joka on yrittänyt ratkaista tämän ongelman.”

Spires, joka myös kirjoittaa Timesille ja työskentelee BBC: lle, kertoi sähköpostitse, että hänellä ei ollut “illuusioita”, että hän laittoi lausumansa “asettamalla Semtexin kasa sillan alle minulle ja Heraldille.” Hän lisäsi: “Minulla ei ollut epäilyä edes ajatella noin tavallisesta viikoittaisesta sarakkeestani eilen…Minulla on jonkin verran myötätuntoa Heraldille. Paperi, monimutkaisista syistä, liittyi hyvin vaikeaan tilanteeseen. “

Llewellin on tullut laajaan kritiikkiin anteeksipyynnön ajaksi. Kansallinen journalistiliitto antoi lausunnon, jossa tuomittiin Heraldin käsitteleminen kolumnisteista. Kriitikoiden joukossa oli myös entinen Heraldin poliittinen kirjeenvaihtaja ja johtava kirjailija Robbie Dinwoodie, joka kirjoitti asiasta blogikirjoituksen. Kun hän oli kuluttanut 28 vuotta paperilla, hän irtisanotti neljä kuukautta sitten.

Hän oli myös järkyttynyt Haggertyn lähdöstä.Spiersin Rangers-artikkelin jälkeen hän kirjoitti tweetin, jossa hän valitti Rangersin kiusauksesta. Hän väittää, että hän viittasi faneihin, mutta Herald katsoi tämän olevan referenssi Rangersin johtajille.

p>

Llewellinin mielestä se vaarantaa sanomalehden ja Haggerty, freelance-avustaja, joka muokkaa uutisivustoa Common Space, kerrottiin, että hänen sarakettaan ei enää tarvita.

Haggerty palkattiin sunnuntaina Heraldin toimittaja, Neil Mackay. Selkeä merkki siitä, että hän oli rikkonut ylätasolla hänen ampumisestaan, Mackay kirjoitti twiitillään: “Tärkeää: päätös poistaa @ AngelaHaggerty sunnuntai Heraldin kolumnisti ei ole ottanut minua, vaan päätoimittaja Magnus Llewellin.”

Kysymykset näistä kahdesta tapauksesta lähetettiin sähköpostitse Rangersin lehdistöpalveluun.Tiedottaja myöhemmin vastasi: “Rangersille olisi täysin sopimatonta kommentoida toisen yrityksen asioita.”