Jürgen Klopp: ”energia-antaja”, joka teki Liverpoolin uskon uudestaan

Lauantaina on yksi vuosi siitä päivästä lähtien, kun 49-vuotias kuunteli, mitä kuulen sisällä ja virallisesti hyväksyi Fenway Sports Groupin ennakot tulla merkittävimmäksi omistusoikeuden allekirjoitukseksi. Kuusikymmentäyksi ottelua on seurannut 30 voittoa, 17 vetoa ja 14 tappiota, kaksi kupin finaalissa. Hänen tiiminsä on neljänneksi pöydässä, kaksi pistettä johtajien takana, Manchester City, kun hän on pelannut Arsenalia, Tottenham Hotspuria ja Chelsea. Liverpool on tuottanut enemmän laukauksia, kulkee ja sprinttejä, ja se kattoi enemmän etäisyyttä kuin mikään muu ylimmän lennon joukkue, ja he ovat yhteisiä johtajia, joilla on 18 maalia.Vastaavassa vaiheessa 2013-14, kun he menivät lähemmäs kuin koskaan voittaakseen Premier League -otsikon, Brendan Rodgersin joukkue oli voittanut 11.

Silloin Liverpoolissa Luis Suárez palasi suspensiosta sytyttääkseen tavoitteensa ja pelityyli. Ja siinä on eroa Kloppin Liverpoolin kanssa. Painopiste ei ole enää yksittäisillä lahjakkuuksilla, kuten Suárezilla, Steven Gerrardilla tai Fernando Torresilla, innostamaan ja voittamaan taloudellisen kuilun, joka esiintyy myös Premier League -liiton joukossa. Nykyinen Liverpoolin johtaja ei keskustele julkisesti rahoituksesta. Kyse on kollektiivista. Ei mitään muuta. Liverpoolin pelaajat ja yleisö, joka vastaa johtajan intohimoon, valtavuuteen ja rehellisyyteen – joka on harvinaisuus hänen ikäisensä keskuudessa – ovat ostaneet siihen, aivan kuten Klopp ja hänen vaimonsa Ulla ovat ottaneet elää Merseysidessä.Hän saa paikan.

”Yksi asia, jonka hän on tuonut, on se, että hän saa meidät uskomaan, että voimme voittaa, jos soitamme Barcelonassa tai kuka tahansa”, Lallana selittää. “Mene ulos kentällä ajattelemalla:” Voimme voittaa tämän tekemällä tämän. “Te todella uskotte häntä, että jokainen joukkue on voittokelpoinen.” James Milner, toinen kukoistaa Kloppin alla, jopa vasemman takana, on sanonut: ” Hän sanoo asioita, joita ehkä monet johtajat ajattelevat, mutta eivät sano. Hän on emotionaalinen ja sanoo, mitä hän ajattelee oikein tai väärin. Ihmiset voivat liittyä siihen. Se ei ole teko.Se on hyvä asia – mitä näet, mitä saat. ”Kloppin ensimmäisen lehdistötilaisuuden uusiminen on hämmästyttävää, kuinka monta lausuntoa on toteutunut

Se ei ole ollut virheetön 12 kuukautta – toinen puoli romahtaa Europa League -finaali Sevillaa vastaan ​​on edelleen entinen Borussia Dortmundin valmentaja – ja kaikki ei ole halauksia ja rajua naurua, joka on ihastunut pintiin hänen paikallisessa Formbyssä.

Mamadou Sakho ja Mario Balotelli voivat todistaa opettajan kurinalainen juova, joka ottaa vastaan ​​valokeilan huolimatta siitä, että se on vastenmielinen.Lauantai-vuosipäivä on syytä toivottaa tervetulleeksi kansainvälinen tauko kerran.

”En usko, että hän koskaan tuntee olevansa hänen kanssaan”, sanoo Liverpoolin toimitusjohtaja Ian Ayre. “Suurin muutos, jonka olemme nähneet, ovat muutamia asioita – Zeljko [Buvac, ensimmäinen avustajavalmentaja] ja Peter [Krawietz, toinen apuvalmentaja] saapuvat, Pepijn Lijnders [kehitysvalmentaja] siirtyy ensimmäiseen joukkueeseen ja kaikki luovat hyvä joukkue John Achterbergin kanssa [maalivahti]. Uusi kunto-valmentaja ja ravitsemusterapeutti saapuivat kesään.

”Suurin muutos on minulle minulle luotu energia ja erityisesti Jürgen. Haluan kuvata häntä energian antajaksi. Hän tuo positiivisen energian ja hän odottaa samaa kaikilta muilta. Se muuttaa dynamiikkaa.Et mene keskusteluun siitä, miten toinen henkilö reagoi. Hänellä on erittäin helppo päästä eteenpäin ja se resonoi joukkueeseen, valmennustehtäviin, faneihin ja jopa liiketoimintaan. Hänen vaikutuksensa on ollut klubin kaikkien energian ja hengen kannalta. En usko, että hän pyrkii tekemään niin, se on vain kuka hän on ja se on tarttuva. ”

Joukkue oppii” valloittamaan pallon “ja vastahakoisesti. “Se ei ole ehdotus, se on laki”, hän totesi. Signaalilla siirtyminen siirtokomiteoiden ja nettokustannusten kiinnityksestä, uusi saapuminen vaati, että hän oli enemmän kiinnostunut kehittyvistä pelaajista kuin kuinka paljon rahaa oli saatavilla tuoreille lahjakkuuksille.Mahdollisia allekirjoituksia, jotka epäröivät liittyä klubiin ilman Mestarien liigan jalkapalloa, ei jatkettaisi, lupaus Klopp täyttää tänä kesänä, kun hän vetosi kiinnostuksensa Mario Götzeen.

Kuitenkin tärkein viesti oli, että koko klubi luo “emotionaalisen jalkapallon” olemassaoloa. ”On erittäin tärkeää, että teemme sen lähemmäksi”, Klopp selitti. ”On tärkeää, etteivät he ajattele:” Nämä ovat hyviä palkattuja kavereita, olemme faneja. ”Stadionin tunnelma on hyvä, mutta kukaan ei todellakaan nauti itseään.”

Liverpool on hyväksynyt Lainvastainen laki, kun taas kahdessa siirtoikkunassa (jossa tänä kesänä saadaan pieni voitto) liiketoiminta on tuonut esiin Kloppin uskon ensimmäiseen joukkoon, jonka hän periytyi, ja silmän Bundesliga-kaupasta.Facebook Twitter Pinterest Liverpoolin fanit näyttävät Jürgen Kloppin bannerin ennen kuin he kohtaavat johtajansa entisen klubin Borussia Dortmundin Europa-liigassa. Valokuva: BPI / Rex / Shutterstock

Mutta se on yhtenäisyys Anfieldissä, tuntuu paikasta, joka heijastaa hänen vaikutuksensa kahden kupin finaalin rinnalla seitsemän kuukauden aikana ja määräävän alun hänen ensimmäiselle Premier League -kaudelle. Kuten osoittautui raivoissaan reaktiossa kuulla hänen nimensä, joka oli laulettu ennen lopullista viheltää Leicester Cityn ylivoimaisesta voitosta, ja kärsivällisyys kärsivällisyydestä, kun mahdollisuus jää väliin, on pieni tapa edetä ennen kuin hän on tyytyväinen. Tärkeämpää on, että hän on ensimmäinen, joka sanoo samaa joukkueesta.Tappaa Burnleyssä ja viime lauantaina ensimmäisen puoliskon näyttelyssä Swansea Cityssä.

Yö ennen paljastamista Rodgersin seuraajaksi Klopp juhli allekirjoittamalla kolmen vuoden sopimuksen, jonka arvo oli 7 miljoonaa puntaa vuodessa (korvattu uusi kuuden vuoden sopimus heinäkuussa) illallisella kaupungin Hope Street -hotellissa. Ayre, Liverpoolin puheenjohtaja, Tom Werner ja takahuoneen tiimi, joka oli selviytynyt siirtymisestä – Lijnders; Achterberg; Akatemian johtaja, Alex Inglethorpe; entinen pääfysiikka Chris Morgan ja ensimmäinen tiimihoito, Andy Massey – olivat läsnä. altistuminen muille huoneessa oleville ihmisille, mutta hän puhui kaikille siitä, mitä hän oli saavuttanut Dortmundissa ja Mainzissa tuomalla ihmisiä yhteen.Sitä hän keskittyi välittömästi – tuomaan pelaajat ja heidän perheensä, henkilökunta ja heidän perheensä yhteen.

“Hän on mukana kaikissa klubissa. Tämä on hänelle ratkaisevan tärkeää ja sillä on merkittävä rooli. Hänen vuorovaikutus fanien kanssa ottelupäivänä on osa sitä uskoa, että olemme kaikki yhdessä. Siksi hän kannustaa faneja laulamaan – tai kertoo heille, milloin lopettaa. Kyse on siitä, että jokainen kulkee matkan varrella riippumatta siitä, onko hän 10 hengen huoneessa tai 50 000: lla stadionilla. ”

Tämä osallisuus ulottuu Liverpoolin entisiin pelaajiin. Joulujuhlat ja viettivät tuntikausia kuuntelemassa kertomuksia. Pelaajien kumppaneita ja lapsia kutsuttiin Teneriffan lämpimän sään harjoitusleirille maaliskuussa.Sitä vastoin Melwoodin pääsy – “HQ”, kuten Klopp kutsuu, on enemmän rajoitettu pelaajien yhteistyökumppaneille kuin aiempien johtajien kohdalla. Koulutukset ovat intensiivisiä ja räätälöityjä peilien käynnistysaikoja varten. Pienet, yksinkertaiset yksityiskohdat ehkä, mutta merkityksellisiä Kloppille, sillä hänen nro 10 sanelee, mistä puristaa tilaa ja vaihtoehtoja oppositiosta.

”En sanoisi, että klubi itse on muuttunut huomattavasti”, Ayre ehdottaa. ”Jürgen haluaa ymmärtää miksi tai mitä teet kaikissa tilanteissa. Hän mukautuu siihen tai sanoo, että hän ei tunne sitä toimivan. Hän on hyvin avoin ja rehellinen, ja on hyvin vaikea saada vaikeuksia, jos olet avoin ja rehellinen. Se kuulostaa todella yksinkertaiselta – ja se on.Haluaisin sanoa, että hän on muuttanut asioita sprinkling magic pölyä, mutta se on todella yksinkertainen – hyvä viestintä, hyvä yhteistyö, hyvä energia ja hyvä henki. Hän on helppo luonne. Ei ole mitään esityslistaa eikä egoa – se ei ole sitä, mitä kaveri on. Voit sanoa, että hän on yksi maailman jalkapallon johtavista nimistä, mutta se ei toistu tällä tavalla, eikä hän toimi näin. Ulkoisesti tuntuu olevan yleinen tunne ihmisten keskuudessa: ”Mitä sinä piilotat?” Mutta mitä näet, se mitä saat. Se on normaalia hänen kanssaan.Olitpa Anewin tunnelissa tai toimitusjohtajana, hän on kaikkien kanssa sama.

”Olen työskennellyt Liverpoolin viiden johtajan kanssa ja kolme tai neljä muissa seuroissa ja todellisuus Johtajat voivat tehdä elämästä vaikeaa, koska he eivät halua olla rehellisiä tai omia päätöksiä, mutta Jürgenillä ei ole mitään. Meillä on ollut erimielisyyksiä, mutta sinusta tuntuu aina, että voit olla rehellinen keskustelu Jürgenin kanssa, eikä se muuttaisi suhdetta millään tavalla. Hän on yksinkertainen, rehellinen ja ilo työskennellä. Näin pitäisi olla, kun kaikki pyrkivät samaan, jalkapalloseuran menestykseen kentällä ja pois. ”