IOC ilmoittaa 16 positiivisempaa dopingtapausta vuoden 2008 Pekingin olympialaisista

Kuusitoista positiivisempaa dopingtapausta vuoden 2008 olympialaisista Pekingissä on vahvistettu, kaikki paitsi yksi tulevat Venäjältä tai entisestä Neuvostoliiton tasavallasta.

Niiden joukossa on kolme hopeaa ja seitsemää pronssia, mutta ei mestarit, vaikka yksi 16: sta, venäläisestä korkeasta hyppääjistä Elena Slesarenkosta, voitti olympiakullan Ateenan vuoden 2004 peleissä, joita hän pitää sellaisena kuin se on dopingtapauksia koskevien rajoitusten ulkopuolella.

kerran jälleen, painonnosto hallitsee luetteloa, joka on yhdeksän, kun taas yleisurheilu ja paini muodostavat loput.Lähes kaikki positiiviset testit koskevat anabolisia steroideja turinabolia, stanozololia tai molempia.

Kansainvälinen olympiakomitean lausunto sanoi: ”Puhtaiden urheilijoiden suojelu ja dopingin torjunta ovat tärkeimpiä tavoitteita. / p>

”Jotta Riian 2016 olympialaisissa kaikille tasapuolisille urheilijoille voitaisiin tarjota tasapuoliset toimintaedellytykset, IOC otti käyttöön erityistoimenpiteitä, joihin sisältyi kohdennettuja esikokeita ja tallennettujen näytteiden uudelleenanalyysi Pekingistä 2008 ja Lontoosta 2012, elokuussa 2015 alkaneen tiedusteluprosessin jälkeen. ”

Alkuperäisen pronssitaiteilijan Anna Chicherovan kanssa, joka oli jo hylätty, uutinen siitä, että Slesarenko ja viidenneksi sijoitettu urheilija naisten korkeushyppyissä, Ukrainan Vita Palamar on myös heitetty ulos, joten amerikkalainen Chaunté Lowe saa mitalin huolimatta kuudennesta viimeistelystä.

Muita merkittävimpiä tapauksia ovat Kreikan kolminkertainen hyppääjä Chrysopigi Devetzi ja ukrainalainen napa-auttaja Denys Yurchenko – menettää pronssia.Devetzi pitää hopeamittaansa Ateenan 2004-luvulta. urheilijat joutuivat IOC: n kahteen ensimmäiseen Pekingin ja Lontoon uudelleenkokeiden aaltoon, ja kolmannen ja neljännen aallon tulokset ovat vielä tulossa. jotta se voisi käyttää uusimpia dopingin vastaisia ​​tekniikoita samalla kun se pysyy kahdeksan vuoden raja-arvona Maailman antidopingviraston aikarajoitusten mukaisesti. Tämä vanhentumisaika on nyt pidennetty kymmeneen vuoteen.