Gerry Byrnen sieppaus

Jopa 60-vuotiaana kuolleen Gerry Byrnen takia jalkapalloilijoille tunnetusta jälkimaailmasta oli epäilemättä yksi vaikeimmista. Lempinimeltään “Crunch” hän oli tinkimätön, peloton ja määrätietoinen vasemmanpuoleinen pelaaja, joka voitti kaksi liigaottelua ja FA Cupin Bill Shanklyn nuorentavan Liverpoolin puolelta 1960-luvun puolivälissä – ja oli myös Englannin World Cup -voittojoukkue 1966.

Yksi suorituskyky ennen kaikkea Liverpoolin 2-1 FA Cup -finaalissa Leedsissä Wembleyssä vuonna 1965 merkitsi Byrnen rohkeutta ja rakeisuutta.Ennen korvaavien päivien käyttöä Byrne rikkoi solisluunsa vasta kolmannen minuutin ottelussa törmäyksen jälkeen Leedsin kapteenin, Bobby Collinsin kanssa.

Desperate olla antamatta hänen joukkueensa alas ja tietäen, että hän sanoi melko lakonisesti jälkeenpäin, että ”Shankly eivät pitäneet vammoja”, Byrne pyysi Liverpoolin valmentaja Bob Paisley, vaieta tauko. Hän pelasi loput ottelun – plus koko ylimääräinen aika. Vaikka vakava kipu ja kätensä, joka ripustettiin hänen rinnallaan, Byrne ei vain päässyt läpi niitä 117 minuuttia; hän toimitti pallon Roger Huntin ensimmäiselle Liverpoolin maalille. “Se ei edes päässyt mieleeni jättämään kentän”, hän sanoi.

Sinä päivänä Wembley oli varmasti Byrne “luonteeltaan”.Vaikka hiljainen ja vähän vetää pois kentältä, hän halusi kuvata erilainen kuva turpeesta: “Leikkasin hiukseni lyhyen, yrittäen näyttää kovaa”, hän sanoi kerran. Toinen suuri Liverpool hardman, Tommy Smith, nauttinut kertoessaan tarinan ajasta, jolloin hän ensimmäistä kertaa liittyi klubiin, ja hän nousi Byrneen viiden puolen ottelussa. Smith ampui taitavasti Byrnen jalkapallosta ja teki maalin hienolla maalilla. “Olin maailman yläpäässä”, hän sanoi. “Sitten parin minuutin kuluttua pallo putosi meidän välille, menin pään päähän – ja Gerry meni päähän. Menin alas kaareva silmä.Verenvuoteen maan alla, Shankly käveli ympäri ja katsoi minua ja sanoi: “Oppitunti numero yksi: ei koskaan muskottipennu Gerry Byrneä ja usko, että voit päästä eroon siitä.” “Facebook Twitter Pinterest Byrne lenkillä Alf Ramsey, oikea, vuonna 1963. Valokuva: PA

Tällaiset tapahtumat lukuunottamatta Byrne ylpeili itseensä pysymällä lain oikealla puolella. Hänellä oli myös runsaasti taitoa vastata hänen uhkaansa ja miellyttävän pallo kummallakin jalalla pystyi vaihtamaan sivuja helposti ja menemään eteenpäin tarkoituksella. “Olin puhdas pelaaja; Olin kova, mutta reilu “, hän jatkoi. “Odotin joskus palloa, ja sitten olin matkalla.Olet lyönyt joku, kun pallo oli siellä ja se oli se. “

Syntynyt Liverpoolissa, Byrne saapui Anfieldiin vuonna 1953 15-vuotiaana ja tuli koulusta amatööriin, Liverpoolin katoliset koululaiset. Kaksi vuotta myöhemmin hän allekirjoitti ammatin, mutta hänen edistyksensä oli tuskin meteorinen. Hänen debyyttinsä ei tullut vasta syyskuussa 1957 ja sitten vain siksi, että flunssaepidemäärä oli vähentynyt ensimmäisestä tiimistä.

Valitettavasti hänen ensimmäinen ottelunsa oli Charltonissa 5-1-tappio – ja hän pyyhkäisi kopionsa pisteyttämällä oma tavoite. Tämä osoittautui Byrnen ainoaksi otteluksi vuoden 1957/58 kaudella, ja hänellä oli vain kuusi muuta ottelua seuraavien kolmen vuoden aikana, kun John Molyneuxin ja Ronnie Moranin kokenut koko-back-parit yhdistettiin. Byrne oli tosiasiallisesti siirtolistalla, kun Shankly saapui manageriin vuonna 1959.Pelottava Scot oli syytetty nostamaan Liverpoolin toisesta osastosta, ja hänen nimityksensä oli Byrnen suuri tauko. Facebook Twitter Pinterest Gerry Byrne, toinen vasemmalla, vuonna 1966 World Cup -joukon jäsenet. Kuva: Rex Shutterstock

Härkäästi havaittu lahjakkuus Byrnessä, jossa aiemmat johtajat, Don Welsh ja Phil Taylor, eivät olleet. Hänet siirrettiin nopeasti siirtolistalta, ja Moran loukkaantui, ja lopulta hän löysi itsensä katapultiksi. Vuoden kuluessa Byrne oli tullut kiinteä osa uutta näyttävää joukkuetta, joka voitti toisen divisioonan mestaruuden vuonna 1961/62, ja hän oli yksi Liverpoolin tärkeimmistä toimijoista, koska he jatkoivat voittaa ensimmäisen divisioonan nimikkeitä 1963/64 ja 1965/66 yhdessä 1965 FA Cupin kanssa.Hän voitti Liverpoolin ensimmäisen maalin myös Euroopassa (1964) ja pelasi vuoden 1966 Euroopan Cup-voittajakilpailun loppuottelussa. Liverpool jäi 2-1 Borussia Dortmundille Glasgowissa.

Byrnen nousu esiin nousi Englannin johtaja Alf Ramseyn mukaan tuomaan hänet 22 -joukkueen joukkoon vuoden 1966 MM-finaaleihin yhdessä hänen joukkuetoverinsa Huntin ja Ian Callaghanin kanssa. Byrne soitti lämpimässä ottelussa Norjaa vastaan ​​kesäkuussa 1966, jolloin Englanti voitti 6-1. Mutta Ramseyn suosituin miehen vasemmalla puolella oli Evertonin Ray Wilson, joka oli jo voittanut 45 kappaletta. Tapauksessa Wilson oli aina läsnä finaalissa ja Byrne istui penkillä koko turnauksessa.Tuolloin vain loppukilpailussa ilmestyneet pelaajat saivat voittajamitalin – mutta vuonna 2009 Byrne ja useat muut Englannin joukkueen jäsenet esittivät äskettäin lyöneen mitali tunnustuksena hänen panoksestaan.

Maailmancupin jälkeen Byrne ei pystynyt murtautumaan Englannin puolelle ja niin, että ulkonäkö Norjaa vastaan ​​tuli yksi kahdesta maakohtaisesta voitosta. Toinen oli saapunut pikemminkin sinisestä maasta Skotlannissa 1963 Kotimestaruuskisoissa Ramsyn hallinnon alussa.

Se Byrne ei voittanut enää kansainvälisiä kunnianosoituksia johtui suurelta osin siitä, että Ensimmäisen ottelun 1966/67 kauden hän vahingoitti hänen polviaan liigassa kohtaaminen Leicester City.Vaikka hän kamppaili vielä kolme vuotta, Byrne virallisesti kutsui sitä joulukuun 1969 päiväksi, kun hän pelasi viimeistä peliäan kyseisen vuoden huhtikuussa. 31-vuotiaana hän oli ilmestynyt 274 liigapelissä Liverpoolissa, yhteensä 333 ottelua.

Herkkä, samoin kuin kuka tahansa, pyyhkäisi Byrnen ominaisuuksien ennenaikaisen menetyksen. “Kun Gerry meni, se kesti ison kappaleen Liverpoolista”, hän sanoi. “Hän oli kova ja taitava ja antoi sinulle kaiken, mitä hänellä oli. Ennen kaikkea hän oli täysin rehellinen, mikä on kaikkien suurinta laatua. “Kun eläkkeellä oli paljon aikaa käsitellä asiaa edelleen, Shankly totesi, että monien vuosien ajan hän oli onnistunut, Byrne oli” paras erän ammattilainen. “

Byrne vietti jonkin aikaa Liverpoolin valmennushenkilökunnan jälkeen eläkkeelle siirtyessään.Häntä jää kahden veljen, Hughin, kaksi veljestä, Geraldine ja Paula, kaksi tyttäriä ja yksi suuri tyttärentytär.