GB: n Nick Dempsey vie purjelautailua hopeaa ja ajattelee kahdesti pakkaamista

Myös Nick Dempseyn isä näytti olevan samaa mieltä siitä, että purjelautailu ei ole ymmärrettävin olympiavoittaja. “Voi, sinulla ei ole aavistustakaan siitä, mitä tapahtuu täältä”, sanoi Mike Dempsey iloisesti seisomassaan sandaaleilla ja shortseilla rannalla Marina da Gloriassa. “Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää on, että Nick saa toisen hopean ja olemme iloisia.”

Samba-yhtye soitti Amy Winehouse -tuotteita, sillä bikinit ja aurinkohattomat liput pitivät olutta ja yrittivät ymmärtää mitä maan päällä oli menossa Guanabaran lahdelle. Melkein kaving ja tacking tuntui olevan vähemmän asia näkökulmasta, joka sisälsi upean Sugarloaf-vuoren graniittikupin.Kun puristimme ja yritimme nähdä, mikä merimies oli saavuttanut kaukopuhelun punaisen poijun ensimmäisenä, köysirata kuljetti turistit Sugarloafin huippukokoukseen petollisella sinisellä vedellä, joka on jättänyt ainakin yhden kilpailijan, joka on kärsinyt epämiellyttävältä “Rio-vatsa “.

Mike ja hänen vaimonsa Olivia ovat seuranneet poikaansa purjehdusta 29 vuotta. Mutta tämä on viimeinen kerta kun he matkustavat nähdäkseen hänet kilpailussa. Dempsey oli sanonut vetäytyvänsä eläkkeelle voittamisen jälkeen Lontoossa, mutta tällä kertaa hän todella sanoo sen, sanoi Mike. Viiden olympialaisten jälkeen hän vetäytyy eläkkeelle ja toivoo uuden uran yhdistämistä valokuvan yhdistämiseen valmentautumisen kanssa.

“Se on aivan surullista,” sanoi Olivia hermostuneesti, kun hän katsoi kiikarin läpi nähdäkseen, kuinka hänen poikansa oli tekemässä . Hän jo tiesi minkä mitalin hän sai.Toinen hopea varmistettiin ennen kuin hän jopa vetäytyi neopreenin “shorties” ennen sunnuntain lopullinen. Kilpailussa, jonka nimi on nimeltään RS: X, joka on nimetty sen jälkeen, kun he ovat kilpaillut Pekingin jälkeen, voittaja, jolla on vähiten pisteitä, voittaa. Ensimmäisten 12 kierroksen jälkeen Dempsey sai tarpeeksi vähän pisteitä saadakseen lopullisen toisen sijan, mutta muutama liikaa haastamaan hänen ison kilpailija Dorian van Rijsselberghe Hollannista kultaa varten.

Dempsey, joka kääntyi 36 lauantaina olisin voinut kuolla viimeisenä finaalissa ja hänellä olisi vielä hopeaa. Mutta hänen äitinsä oli varma, että hän ja Van Rijsselberghe kilpaisivat. Nick ei voi mennä sinne ja ei rotuun. Leikkaa Nickin luut ja näet kilpa-ajoja läpi. Se on sama hänen seitsemänvuotiaan poikansa Thomasin kanssa “, Olivia sanoi.Nuori poika ja hänen pikkuveljensä Oscar ovat jo alkaneet purjelautailua ja näyttävät samaa pelottomuutta kuin isänsä, hän lisäsi. Ei ole yllätys, kun katsotte, että heidän äitinsä, Dempseyn entinen vaimo, on kaksinkertainen kultainen olympiakuljettaja Sarah Ayton.

Kilpailun jälkeen Dempsey sanoi, että hän oli puhunut poikansa kanssa edellisenä iltana oli selvää, että hän oli parhaillaan voittaa enemmän purjelautailua olympialaisissa kuin kukaan muu. “Oscar ei ollut hermostunut. Thomas sanoi: “On okei, isä, sinulla on nyt kaksi hopeaa, joka on sama kuin yksi kulta”. Silversit liittyivät pronssiin, jonka hän voitti Ateenassa vuonna 2004. “Se on jotain, josta olen uskomattoman ylpeä”, hän sanoi sanoi.

Joillakin tapoilla Olympic purjelautailua ei ole niin vaikea ymmärtää. Merimiesten on yksinkertaisesti suoritettava kurssin nopeampi kuin heidän kilpailijansa.Tarkkailijan näkökulmasta katsottuna ongelma on se, että kaikki toiminta tapahtuu kauas merelle. Ja jopa nähtäväksi kiikareiden kautta esiintyminen voi olla harhaanjohtavaa. Aloittelijan silmät ovat voineet ajatella, että Kreikan Vyron Kokkalanis oli menossa voitolle, kun hän ryntäsi eteenpäin ensimmäisellä kierroksella. Dempsey’s äiti tiesi paremmin. “Hän on lyönyt liian aikaisin”, hän sanoi ja todistettiin oikein, kun hän tuli kahdeksanteen paikkaan. Hänen poikansa päätyi neljänneksi loppuotteluun, ja Van Rijsselberghe täysin perusteli kulunsa voittamalla rotu. Ranskalainen Pierre le Coq tuli toiseksi sen jälkeen, kun hänen puolalaisen kilpailijansa, Piotr Myszka, oli tehnyt tiiviin taistelun ja otti pronssimitalion.Naisten viimeisessä Team GB: n Bryony Shaw teki yhdeksännen kokonaisen voiton, kun Charline Picon Ranskasta voitti kultaa.

Dempsey näytti hieman ristin jälkeen. “Halusin voittaa sen”, hän sanoi hyväksyessään jälleen kerran toiseksi “luultavasti parhaaksi tuulipuristimeksi, joka on koskaan elänyt”. Ei ollut osa häntä, joka tuntui houkuttelevalta mennä helposti ja nauti hetki, hän vaati: “En voi.” Rion purjehdus oli paljon vaikeampaa kuin Weymouthin kotikaupungissaan, jossa purjehdus tapahtui Lontoon olympialaisissa, hän sanoi. “Se oli hämmästyttävää, mutta purjehdus oli todella yksinkertainen, kun taas se on vaikeaa. Se on hankalaa. Weymouthissa meillä ei ole vuoristoja. Tässä meillä on vuoristoja, paljon nykyisiä, hyvin monimutkaisia. Ulkopuolella meillä on massiivisia mäkiä. Myös maisemat ovat upeita.Teatteri, johon kilpailemme, on mahtava täällä. Ja meillä ei ollut sitä Isossa-Britanniassa. “

Hän sanoi veden laadun olevan OK:” Se on hieno. Minulla ei ole ollut ongelmia. “Hänen isänsä, entinen RS: n X-luokan presidentti, oli vähemmän diplomaattinen. “Jos et tiennyt, että veden laatu on niin huono, luulisit että tämä oli mahtavaa.” Hän ja Olivia olivat olleet hyvin huolissaan vedestä, joka sai merimiesten sairastuneen . “Kaikki olivat. Jokainen ihminen oli. Onneksi mielestäni on vain yksi sairaus. Voit niellä tätä kamaa ja se on – ahem – ei kovin hyvä. Mutta paljon roskaa, jota heidän oli ennen ajaa läpi, kun täällä koulutusta viimeisten kolmen vuoden aikana on puhdistettu.Ja meillä ei ole ollut rankkasadea, mikä auttaa. “

Hän tunsi olevansa varma, että hänen poikansa ei palaisi kuudenneksi olympialaisiinsa. Mutta puhuessaan toimittajille sen jälkeen, kun he olivat tulleet ulos vedestä, jonka oli tarkoitus olla hänen viimeinen kierros pelipeleissä, Dempsey ei kuulunut niin varmalta. Luuletko, että näemme teidät Tokiossa, toimittajat kysyivät? “Luultavasti ei. Mutta en tiedä, hän sanoi. “On ollut pitkä aika, ja on hyvin vaikeaa pysyä huipulla niin kauan. En ole varma, että voisin tehdä sen uudelleen. Mutta haluaisin jos voisin…rakastan vain olympialaisia ​​ja kaiken sen. “