Gaël Monfils toivoo vihdoin venyttää rento Novak Djokovic US Openilla

Djokovicilla ei ole koskaan ollut tällaista siunausta juoksu turnauksessa: pienikokoinen hikka hänen kahden ottelun ensimmäisellä ottelulla ennen kuivuvaa viimeistelyä räjähti Jerzy Janowicz pysyi viiden ottelunsa ainoana oikeana harjoituksena. Toinen kierros käveli Jiri Veselyä vastaan ​​(joka oli lyönyt ja valloittanut hänet Monte Carloon), Mikhail Youzhnyn nopea kolmijako Kyle Edmundia vastaan ​​ja tiistai-iltana toinen eläkkeelle siirtyminen, Jo-Wilfried Tsonga kolmannella sarjalla, kun Djokovic on voittanut kaksi ensimmäistä. Miksi Serena Williams on suurin urheilija koskaan | Michael Eboda Lue lisää

US Open on poikkeuksetta kiinnostunut suurimmista paikoista, jotka ovat loppujen lopuksi jännittävän kauden lopussa.Ja Djokovicin välittömässä reaktiossa oli jotain epämuodollista koomista: “Voin vain toivoa kaikille vastustajilleni nopean toipumisen.” Joulukortteja, joita seuraa. Hän lisäsi: “En ole koskaan kokenut jotain tällaista, että hänellä on kolme eläkkeelle tiellä semifinaaliin.” Ei ole myöskään turnausta.

On syytä huomauttaa, että maailma No1 olisi voittanut kaikki kolme ottelut, jotka joko eivät aloittaneet tai eivät pääse säännöllisesti.Mutta niiden supistuminen on tarjonnut Djokovicille melkein täydellisen valmistautumisen viimeiseen työntöön: vähintään yhdeksän tenniskenttiä neljässä ottelussa samalla kun hän sai tunnelman tuomioistuimelle ja olosuhteille, varsinkin hänen yönäytöksissään.

lopullinen on tarkoitus aloittaa sunnuntaina kello 16 paikallista aikaa, joten päivän lämpö on luultavasti vähemmän voimakas ja pallo siirtyy hänen mieltymyksensä Arthur Ashe Court – varsinkin jos uusi katto on vedetty vastapäätä elementtejä. / p>

Kaikki nämä tekijät on laskettava jalkaväkimiinojen rinnalla, joita Djokovic on joutunut selviytymään Wimbledonin varhaisesta poistumisesta lähtien.Hän sanoi tämän turnauksen alussa, että hänen ongelmansa eivät olleet fyysisiä vaan tekemistä asioista, jotka olivat kaukana tuomioistuimesta, ja spekulaatiot jäivät roikkuviksi.

Vaikuttaa siltä, ​​että hänen vasemman ranne- tai hänen oikea kyynärpää (fysiikan huoneen useimmissa turnauksissa modernissa aikakaudellakin olisi varustettava pyöröovet). Ranteen vammo saapui olympialaisten aikana Rioon, hän sanoi, ja Juan Martín del Potro sai täyden hyödyn laittaa Djokovic ulos ensimmäisellä kierroksella. Hävittäjä itki tuomioistuimessa, joka oli selvästi tuhottu sen jälkeen, kun hän oli sitoutunut olympialaisiin, jossa muut olivat vähemmän innostuneita. Hän sitten vetäytyi Cincinnati Openista ja näytti olevan ongelma hänen oikealla kyynärpäässään. Vahinkoa on tutkittu tarkasti täällä ja Djokovic reagoinut uteliaasti kysyttäessä siitä Edmundin ottelun jälkeen.Hän oli pyytänyt kouluttajaa hierottamaan kyynärpäätä, kun britti pelaaja rikkoi hänet kolmannessa sarjassa, mutta vaati myöhemmin, ettei mitään vikaa ollut. Selvästi on.

Hän kuulostaa kuitenkin sisällöltään. “Tämän kauden vaiheessa, ottaen huomioon joitakin fyysisiä ongelmia, joita minulla on ollut viime kuussa, kuukaudessa ja puolessa, tämä oli skenaario, jota tarvitsin ja halusin. Sain paljon vapaapäiviä ja otin kehoni. Juuri nyt tuntuu hyvin lähellä huippua. “Novak Djokovic Yhdysvaltain avoimeen semifinaaliin, kun Jo-Wilfried Tsonga on eläkkeellä Lue lisää

Ja kaiken kaikkiaan Djokovicin tennis on hyvässä kunnossa. Hän tekee mitä hän tekee lähes kaikki slams: kasvaa hänen oikea taso jälkeen lyhyt haavoittuvuus.Normaaleissa olosuhteissa Djokovicia pidettäisiin vahvana suosikkina voittaa loistavat, jos virheelliset Monfils – paitsi ranskalainen ei pelaa stereotypia täällä. Hän on yhtä häikäilemätön urheilullinen kuin koskaan, mutta hänen peliinsä on usein jämähtynyt. Hänen peli-kasvonsa on vakava ja päättäväinen, jossa kerran oli leikkisä, huoleton mien. Monfilsillä on ollut hyvä kausi, ehkä hänen paras suorituskyky. Kuten Djokovic havaitsi, kun Monfils tuhosi maanmiehensä Lucas Pouillen kolmessa sarjassa ensimmäisellä neljänneksellä: “Hän näyttää olevan enemmän keskittyneempi uransa tällä kertaa.”

Mutta voiko hän lyödä Djokovicia? Logic sanoo, että 12 paikan välinen kuilu niiden välillä rankingissa ei ole sattumaa.Ei myöskään ole järkevää sivuuttaa toista 12 tekijää: tappioiden määrä Djokovic on aiheuttanut Monfilsin 12 ottelussaan. Tämä on kokonaisvaltainen hallitsevuus.

Silti yhtä paljon kuin urheilu koskee numeroita, romantiikkaa ja arvaamattomuutta – ominaisuuksia, joihin Monfils on aina ollut mukana – voi tulla pelaamaan milloin tahansa. Djokovic on varuillaan häiriöiden vaaralle ja Monfils on sitoutunut siihen.

“Ajattelin, että tulin ulos oikealla intensiteetillä”, Djokovic sanoi keskeytetystä ottelustaan ​​Tsongaa vastaan. “Pelini laatu ja suorituskyky ovat nousseet parin viime päivän aikana, mikä ilmeisesti kannustaa minua ennen neljää neljää.

” Asennan itseni jälleen yhden ottelun päässä finaalit. Turnauksen edetessä minusta tuntuu siltä, ​​että parantun.Tämä Grand Slam on minulle ainutlaatuinen. “

Monfils, joka kääntyi viimeisen viikon aikana 30-vuotiaana, pitää hänen karismaansa ja vitsejä tarkkaillaan nyt. “Kaipasin hyvää mahdollisuutta kaksi vuotta sitten Roger [Federer] vastaan”, hän sanoi tekemästä ensimmäisen semifinaalinsa täällä. “Mutta tiedät, minä vain elää nyt, ja nyt olen onnellinen. Suoritin suurta tennistä toistaiseksi. “Ja hän halusi laittaa nukkumaan käsitykseen, että hän ei ota urheilua vakavasti, sillä hänen etusijallaan on viihdyttää.

” Jos teen huijata ja vielä tappaa sinä sanot, että olen näyttelijä. Joten, kun kunnioitan kaikkia, te olette minut laittaneet minut paikan päällä. “Mutta hän on edelleen legerdemainin ruhtinas – sana vanhasta ranskasta, joka tarkoittaa” käsivalaisua “. Kukaan ei ole henkilöitä paremmin.