FIA: n tulisi ottaa suurempi rooli F1-hallintotavassa, kertoo Jean Todt

FIA: n puheenjohtaja Jean Todt on sanonut, että hän uskoo, että organisaatiolla on tärkeämpi rooli Formula 1: n johtamisessa sen jälkeen, kun urheilun hallinto oli huomattavan arvostelussa vuoden 2016 alkupuolella.

>

Todt, joka puhui Fédération Internationale de l’Automobilen urheilukonferenssissa Torinossa, sanoi, että FIA: lla olisi oltava “enemmän itsenäisyyttä tehdä lopullinen päätös” F1: n sääntöihin ja määräyksiin. Urheilu oli kiinnittänyt huomiota hallitsevan rakenteensa sekavaan ja kauhistuneeseen luonteeseen, kun otettiin käyttöön uusi karsintajärjestelmä, joka osoittautui yleisesti epäsuositetuksi joukkueiden ja fanien kanssa.Osittain sen seurauksena, mutta myös urheilun huolenaiheena, Grand Prix Drivers ‘Association kirjoitti avoimen kirjeen, jossa todettiin, että “urheilun päätöksentekoprosessi on vanhentunut ja epätyypillinen ja estää edistystä.”

Kun joukkueet olivat yksimielisesti sopineet, vaatimukset täyttävät säännöt palautuivat edellisvuotiseen muotoon kahden suuren osan aikana. Samalla tavoin monimutkainen päätöksentekoprosessi korostui entisestään siitä, miten vuoden 2017 teknisiä määräyksiä jatkettiin tänä vuonna jatkuvasti, koska sopimusta ei päästy sopimukseen. Vaikka nyt ratifioitu, ne ovat edelleen kiistanalaisia. Euroopan Grand Prix F1: viisi asiaa, jotka olemme oppineet Bakusta. | Paul Weaver Lue lisää

“Hallintovirastolla ei ole tarpeeksi valtaa tai vaikutusvaltaa, jotta viimeinen sääntöjen sääntö olisi”, totesi Todt.70-vuotias ranskalainen on tietoinen siitä, että tällä hetkellä F1-tie on vaikea tasapainotus, mutta uskoo, että prosessi voisi säilyä kattavana. “Jos haluat osallistua tiimiin, valmistajiin, heidän on tuettava sitä, mitä teet”, hän sanoi. “Hyvin usein valmistajat ovat mukana, koska he kokevat sen olevan vahva markkinointityökalu, joka on heille vahva laboratorio. Joten on tärkeää kuunnella niitä – se on johtajuus.Minulle haluan kuulla, mitä ihmiset ajattelevat, ei pelkästään valmistajat, vaan fanit ja toimittajat. “Todt oli kuitenkin myös selvää, että hän uskoi, että prosessi voisi olla ratkaisevampi, säilyttäen samalla rakentavan suhteensa urheiluun kaupallinen oikeuksien haltija, Formula One Management, jota edustaa Bernie Ecclestone. “Päivän lopussa meidän pitäisi olla paljon itsenäisempi tehdä lopulliset päätökset”, hän sanoi. “Mutta kuuntelemisen jälkeen. On tärkeää, että sinulla on vaikutteita vaikuttavia elimiä, mutta lopulta se on hallintoviranomainen, joka tekee lopullisen päätöksen. “Se vaati, hän lisäsi,” promoottorin erittäin vahva tuki, koska promoottori on velvollinen myymään näyttely.Olisi epäoikeudenmukaista sanoa, että sanomme, että sinun täytyy myydä näyttely. “

Urheilun säännöt ovat tällä hetkellä F1-strategiaryhmän, F1-komission ja World Motor Sportin neuvoston.Strategia -ryhmä koostuu viidestä pysyvästä jäsenestä, Red Bullista, Mercedes-, Ferrari-, McLaren- ja Williams -yhtiöistä sekä korkeimmasta ei-hyväksyttävästä tiimistä (Force India) ja Ecclestoneista, jotka edustavat FOM: n ja Todt FIA: n.

Komissiossa on kuitenkin 11 ääntä, joista 15 on jaettu FOM: n, FIA: n, rotujen, kumppaneiden, moottoritoimittajien ja sponsoreiden kesken.

joukkueet sekä määräyksissä että tulojen jakamisessa ovat aiheuttaneet monia hallinnollisia ongelmia, sillä Ecclestone on yhä turhautunut siitä, että hän ei enää voi muuttaa muutoksia kuin aiemmin. Tilanne ei todennäköisesti muutu lyhyellä aikavälillä, Todt myöntää kuitenkin, että Concorde-sopimus, tiimien, FIA: n ja FOM: n välinen sopimus uusitaan vasta vuonna 2020.Hänen mukaansa FIA: n painopisteen pitäisi olla “Concorde-sopimuksen uudelleenneuvottelu, jolla on vahva hallintotapa”.

Hänen laajemman tehtävänsä mukaan Todt, joka on ollut voimakkaasti tienkäyttäjä koska hänestä tuli presidentti vuonna 2009, totesi myös, että moottoriliikenteen pitkän aikavälin tavoitteena on oltava sosiaalisen vastuun lisääminen. “Sen on oltava kestävä”, hän sanoi tulevaisuudessa. “Ei voida sulkea pois sitä, että siellä on ihmisiä, jotka sanovat, että se vahingoittaa yhteiskuntaa. Siksi sinun on oltava erittäin varovainen turvallisuuden puolesta ja yleinen mielipide on erittäin tärkeä. Pilaantumisen ja ympäristön kannalta sen on oltava poliittisesti oikein. “