Se on sama kuin hiekkalaatikossa

78. minuutilla Eduardo teki kolmannen maalin Shovkovskia vastaan ​​ja Donetskin klubin Taras Stepanenko keskikenttäpelaaja juoksi vierasalustalle, suutelemalla tunnusta hänen T-paidassaan. Vastauksena Kievin jalkapallon pelaajat eivät voineet seistä ja alkoivat sanan kirjaimessa merkityksessä vaivata Tarasia käsillään, jaloillaan ja päällään, kuten Kuzma Scriabin lauloi. Stepanenon tiimin yhteistyökumppanit eivät myöskään pidä syrjään, ja näin ollen katsojat pystyivät katsomaan täysipainoista taistelua, joka ei ole aina jääkiekossa, mutta jopa maaseudun diskossa et aina näe. Erityisesti Andrei Yarmolenko yritti leikata Stepanenkoa takaisin polviin selkäpuolella.

Tuomari näytti välittömästi punaisen valon Stepanenkolle ja Yarmolenkolle, ja samaan aikaan Rakitsky ja Kucher, jotka eivät koskaan olleet erottuneet hyvistä käytöksistä, juoksivat auttamaan kumppaneita penkistä. Joukkueet pystyivät lopettamaan ottelun, mutta tämä ei korjaa tilannetta. Ukrainan jalkapallon lippulaivat häpäisivät itsensä koko maailmaan.

Syyllisten ja loukkaantuneiden löytäminen tässä tapauksessa ei ole erityisen vaikea tehtävä. Se on sama kuin hiekkalaatikossa. Kuka tahansa osuu ensin on väärin. Voimme kutsua Materazzin niin kauan kuin haluamme, mutta tästä Zidane ei lakkaa olemasta syyllinen vuoden 2006 MM-kisojen finaaliin. Vertailu suuren ranskalaisen kanssa missä tahansa muussa tilanteessa olisi Yarmolenkon korkein kohteliaisuus, mutta ei nyt.

Samo-keskikenttäpelaaja Dynamo sekä joukkueen kapteeni Alexander Shovkovsky sekä päävalmentaja Sergei Rebrov kieltäytyivät kommentoimasta tilannetta eivätkä tunnistaneet Kiev-klubin pelaajien käyttäytymisen virheellisyyttä. Jevgeni Khacheredi meni pidemmälle ja jopa löysi tavan perustella Yarmolenko:

″ … –Andrey nousi faneillemme, klubin kuvalle. Jälleen kerran Shakhtarin pelaajilla ei ollut oikeutta käyttäytyä tällä tavalla – sama Stepanenko ja muut pelaajat. Mielestäni Yarmolenkoa ei voida syyttää.