MM-kisan jälkeen Jose Luis palasi Strasbourgiin

Maldini, kuten muistat, oli erittäin herkkä Chilavertin suhteen, mutta vastavuoroisuus ei ollut täällä. José Luis ajatteli, että vanhukset italialaiset kiehuvat, ettei hänellä ollut asianmukaista yhteyttä pelaajiin. Maalivahtia pahoitteli erityisesti se, että Maldini ei nähnyt tapaamista sloveenien kanssa loppuun asti, vaan meni katsomaan Italian maajoukkueen, jota hänen poikansa Paolo pelasi. ”Chila” suostutti kumppaneita kommunikoimaan keskenään ei espanjaksi, vaan Guaraní-kielellä, jota italialainen valmentaja ei tuntenut. Eräänlainen boikoto. Ennen saksalaisten pelaamista Paraguayn maajoukkueen kaksi vahvinta pelaajaa tapasivat – Chilavert epäili nousevaa tähtiä Roque Santa Cruzia loukkaantumissimulaatiossaan. Maalivahti ajatteli, että “Baijerin” pelaaja ei halua pilata suhdetta kumppaneidensa kanssa.

MM-kisan jälkeen Jose Luis palasi Strasbourgiin, jonka kanssa sopimus päättyi vasta vuoden lopussa. Mutta he eivät odottaneet häntä siellä. Tottelematta istua Chilavertin ympärillä oli paljon aikaa miettiä ensin itseään. Erityisesti ymmärtää, että vuosien varrella hän on tullut raskaaksi, kömpelöiseksi ja hirvittäväksi ja ärtyneeksi. Hän riiteli kaikkien kanssa – kilpailijoita, toimittajia, tovereja, valmentajia. Ja ilmeisesti “Chila” ymmärsi, että on aika.

Hän palasi Etelä-Amerikkaan, pelasi kuusi kuukautta Uruguayn “Peyrolessa”. Pelattu hyvin, tulossa Uruguayn mestariksi. Voisiko sopimus pidentää, mutta päätti palata Velesiin. Sain hyvästit (jälleen ystäväni Igita) ja lähti.

Kaksitoista vuotta on kulunut. José Luis on kasvanut rasvaa – se luultavasti painaa puolentoista sentin, ei vähempää. Ja ystävällisempi. Jo kukaan ei vannoa eikä varmasti taistele. Hänestä ei myöskään tullut poliitikkona, sillä hänet oli poistettu Paraguayn puheenjohtajuudesta, ja joku katsoi Che Guevaran toiseksi.