José Luis juoksi jonkun toisen puolella kenttää

Chilavert sijoittui paitsi rangaistuspaikasta, ei niin paljon, että Milutiovicin siirto oli hyödyllistä voittaa rangaistuksia. Hän voisi ympyröidä seinän suhteellisen läheisesti jonkun toisen rangaistukseen, ja hän pystyi istuttamaan puolensa kentästä. Kuten hän teki “River Plate” -pelissä, erityisesti herman Burgosia, joka usein taisteli Bulldogia vastaan. Chilavert pysyi pitkään tuottavimpana maalivahtina planeetalla, kunnes brasilialainen Rogério Ceni käveli hänen ympärillään. Mutta yksi saavutus – maalivahti hattu-temppu jäi voittamatta. Kaikki kolme maalia “Chila” toimitettiin rangaistuspotkusta Argentiinan “Ferrocarrilla Oesten” portissa.

Kesään 2002 mennessä 37-vuotias ylipainoinen Chilavert ei kokenut parasta uraansa, mutta Paraguayn päävalmentaja Cesare Maldinilla ei ollut epäilyksiä ensimmäisestä numerosta. Tietenkin, Bulldog. Samaan aikaan José Luis, joka oli poistettu karsintakierroksesta Roberto Carlosissa, ei voinut auttaa Paraguayansia Etelä-Afrikassa. Korvattu Bulldog Ricardo Tavarelli voisi tuoda ottelun omaisuuteensa, jos hän ei olisi tuonut rangaistusta jo lisättyyn aikaan. Victory ui pois. Delicate Cesare Maldini ei pelannut Tavarellia, mutta ilmaisi edelleen ilonsa Redskinsin johtajan välittömästä paluusta. Mutta olisi ollut parempi, jos Chilavert ei olisi pelannut espanjalaisten kanssa, sillä hän alkoi tehdä sen melko hyvin, ja hänestä tuli kahden pää Fernando Morientesin kirjoittaja.

José Luis juoksi jonkun toisen puolella kenttää, ammuttiin Iker Casillasin portteihin – turhaan. Hän ei voinut ottaa rangaistusta Fernando Hierroilta. Tämän seurauksena Paraguayn maajoukkue, joka voitti ensimmäisen puoliskon, jätti kentän voittamaan. Kolmas peli sloveenien kanssa, Chilavert teki myös virheen, joka jäi jalkojensa väliin juuri ennen taukoa. Mutta kumppanit pelastivat veteraanin, saivat kolme maalia toisella puoliskolla. Huolimatta tärkeimmän tähtensä odottamattomasta pelistä, Paraguaylaiset lähtivät ryhmästä ja putosivat saksalaisille. Tulevassa finalistissa oli tehtävä kovasti töitä, jotta Etelä-amerikkalaisten vastarinta katkesi. Kyllä, ja Chilavert oli kuin itse. Mutta kokouksen loppupuolella reipas Oliver Neuville vuotasi paraguaylaisten puolustuksen kautta ja oli näin – 1: 0.