Čáslavská taistelee haiman syöpää: Haluan kohdata hänet rohkeudella

Vera Čáslavská on urheilullinen tähti. Tokiosta 1964 ja Meksikossa vuonna 1968 on seitsemän olympiakultaa, neljä kertaa valittiin Tšekkoslovakian urheilija vuoden ja vuonna 1968 julistettiin paras urheilija maailmassa.

Mutta hän koki kovia aikoja. Se oli Tšekkoslovakian miehitystä vastaan ​​vuonna 1968, ja kommunistijärjestelmä pitkään jätti sen perääntymään. Vuoden 1989 vallankumouksen jälkeen hän palasi, mutta pian hän vetäytyi. Hän rikkoi hänen perheensä tragedia.

Viimeiset kuusi vuotta hän asui jälleen aktiivisesti keskuudessa hänen ystävänsä, mutta elämä on laatinut hänen toisen kuvan.

Tutkimukset vatsakipua paljasti syöpäkasvain. Haimatulehdus.

Huono uutinen tuli esiin kolme viikkoa sitten, perjantain leikkaus ja sitten toinen hoito. “Luotan lääkäreihin ja ihailen heitä.Minun urheilijat vietetään menestystä, joka päivä he tekevät suuria esityksiä ja kukaan neaplauduje niitä. Arvostan suuresti työnsä “, sanoi Čáslavská.

Hän uskoo kuitenkin muuta apua. “Kun vallankumous oli vakava onnettomuus näyttelijä Jan Potměšil, joten äiti antoi ihmiset yhteen ajattelemaan sitä ja lähetti sen positiivista energiaa”, kertoo Radka, tytär věra čáslavská. “Olemme vaikeassa tilanteessa hän oli hän, ja niin haluaisimme pyytää ihmisiä, jotka rakastavat häntä, joten hänen tarvetta rukoilla.”

Tunnettuja ovat tekstiviestejä, jotka ennen olympia rodun Lontoossa 2012 lähetetty Barbara Špotáková, David Svoboda ja Jaroslav Kulhavý.Kolme heistä juhlivat kultaa. “On käsittämätöntä asioita, mutta uskon, että se voisi olla jotain”, sanoo věra čáslavská.

entinen neuvonantaja presidentti Vaclav Havelin ja presidentti Tšekkoslovakian ja Tšekin olympiakomitea tietää, että nyt odotti hänen vaikeinta taistella. Mutta se on päättäväisesti. “Olen onnellinen elämäni viimeisessä osassa. En ole enää rasittanut siitä, että joudun todistamaan mitään kenellekään. Olen kunnossa ajallisen maan päällä, olen tyytyväinen lapseni, ystäväni ja olisin pysynyt heidän kanssaan “, hän sanoi aamulla matkalla sairaalaan. “Kunnioitan tilannetta, mutta haluan rakentaa sitä sisua!”

vaikeassakin aikaa ajatella toisten: “Ehkä et voi voittaa, mutta yritän lähettää rakovinku taustalla.Minun on tehtävä se kaikille, jotka ovat samassa tilanteessa. Jokainen askele, joka tein, antaa voimaa kaikille muille. “